Robert Polok
07 Marz

Pizza proteinowa z Lidla

🍕 Nowość z Lidla, czyli proteinowa pizza to prawie 2x więcej białka niż w produkcie standardowym.

 

🍕 W składzie zamiast zwykłej mąki znajdziemy mąkę z bobu, co przekłada się na zmianę proporcji makroskładników względem produktów z mąki pszennej. Dla osób, które korzystają z tego typu mrożonej żywności gotowej, taki produkt może być (ze względu na całkiem niezły skład) nieco lepszym wyborem.

 

Różnica zawartości białka między tymi dwoma pizzami, to 7,4 g na 100 g. Patrząc, że gotowe pizze mają około 400 g, daje nam to już całkiem niezły wynik. Jak dla mnie HIT 🙂

 

Jednak nadal pozostaje to gotowy produkt z grupy przetworzonej żywności i powinien być spożywany raczej okazjonalnie.

 

#dietetykbielsko #dietetykustron #dobrydietetyk #kalorie #dieta #dietetyka #lidl #hitczykit #pizza #białko

Twój komentarz




POKAŻ